Tapijt reinigen

Van Tongeren Schoonmaak kan uw klassieke tapijten, vasttapijt en moquettes (geen wollen tapijten) reinigen en desinfecteren, op de volgende drie manieren,
 
Met shampoo: het product wordt machinaal ingespoten, terwijl de draaiende borstel (met halfzachte haren) het tapijt grondig reinigt.

Met een kap: de zeep wordt met water gemengd in de machine en dit mengsel wordt op het tapijt gespoten. De kap (een schijf bestaande uit microvezels) draait rond en reinigt het tapijt. Deze methode wordt het vaakst gebruikt, omdat het tapijt dan snel en efficiënt kan worden gereinigd en gedroogd.
 
Met "inspuiting-opzuiging": bij deze reinigingsmethode maken we gebruik van een machine die op een grote stofzuiger lijkt, met twee compartimenten : een voor schoon water en een voor vuil water. Zeep wordt toegevoegd aan de tank met ‘schoon water’ en gemengd met het water. De machine spuit vervolgens het product en het water op het tapijt; tegelijkertijd wordt het vuile water opgezogen. Deze methode wordt vooral gebruikt voor een oppervlakkige reiniging (opfrissen).
 
Naast de reiniging van tapijten kan Van Tongeren Schoonmaak ook versleten moquettes en vasttapijt ophalen en verwijderen.